Появи се нова измама сред пенсионерите. Жени, представящи се за куриери

...
Появи се нова измама сред пенсионерите. Жени, представящи се за куриери
Коментари Харесай

Мними цветарки обират възрастни хора в София

Появи се нова машинация измежду пенсионерите. Жени, представящи се за куриери и цветарки, влизат в домовете на възрастни хора с цел да ги оберат.

Последният случай е от центъра на София, съобщи NOVA.

За шанс, в жилището, в който влиза обирджийката, има инсталирани охранителни камери, които записват и тон. Жилището се намира на метри от кооперация, която единствено за един месец, през предишното лято, била обрана четири пъти. В съответния апартамент живеят дами на 91 и на 94 години. Синът на едната се е принудил да инсталира охранителни камери, защото пенсионерките постоянно били навестявани от непознати хора.

" Последният път дамата е влезнала и напълно безпардонно се разходила от стая в стая и понякога прибирала по нещо в джоба. Този път донесла разсад теменужки, които сякаш били поръчали преди два месеца ", описа Алекс Христов, наследник на една от възрастните дами.

Жената, която се е представяла за цветарка е измислила всевъзможни версии, с цел да влезе в дома на старата дама. Тя започнала да изнудва възрастните дами за пари.

" Не са скъпи, платете си ги и си ги насадете. Пратката коства 40 лева ", споделя тя.

После сумата се повишава до 60 лева

" И в края на краищата майка ми дала палите, с цел да си тръгне дамата ", показа мъжът.

Той е подал тъжба в полицията. За да спокойни околните на пенсионерите в този блок обмислят да сложат камери на всички места.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР